Belföld

Lázár János lement a tüntetők közé

24.hu
24.hu
A miniszter átvette a Déli Körvasút elleni tüntetés résztvevőinek petícióját, de sok jót nem tudott ígérni.

Hétfő reggel tüntetést tartottak az Építési és Közlekedési Minisztérium épülete előtt a Déli Körvasút jelenlegi tervek szerinti megépítése és a fakivágások ellen.

A szervezők már az esemény leírásában hangsúlyozták, hogy a megmozdulás nem kormányellenes, céljuk, hogy felhívják Lázár János miniszter figyelmét egy korábban tett ígéretére, miszerint „a helyi közösség ellenében semmiféle építkezés nem lesz (…) az ország 93 000 négyzetkilométerén”, és arra, hogy amíg lehet, állítsák meg a visszafordíthatatlan károkozást, és kommunikáljanak a helyiekkel egy valódi társadalmi egyeztetés keretei között.

A demonstráción Tóth Sándor Péter, a tüntetést is szervező Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért ( PoPÉK) alelnöke beszélt, majd egy ponton megjelent Lázár János is.

Milyen jó lenne, ha a miniszterelnök felé is tudná közvetíteni a hangunkat!

– mondta Tóth Sándor Péter Lázárnak.

A miniszter azt közölte, hogy az építkezést már nem tudják leállítani, de ismét hangsúlyozta, hogy majd ültetnek fákat a kivágottak helyett, és hogy mindent megtesznek majd, hogy „élhetővé tegyék a beruházás után megvalósuló állapotokat”.

Lázár megígérte, hogy egy hét múlva találkozik a képviselőjükkel további egyeztetés céljából.

A Déli Körvasút fejlesztése az egyetlen folyamatban lévő budapesti közlekedési nagyberuházás, amelynek a környezetvédelmi engedélyét már kétszer bevonta a bíróság, a mostani, harmadik engedély is per alatt áll. A beruházás részleteiről itt írtunk bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik