Belföld

Fényművészet költözött a Biódomba: megnyitotta kapuit a Fénydóm – galéria

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A Budapesti Állatkert Biodómja fényművészeti kiállítássá alakult át március 1-jétől kezdődően, amelyet tizenhét estén keresztül lehet megtekinteni. A Fénydóm alkalmat teremt arra, hogy a Biodóm belső terei először nyíljanak meg nagyközönség előtt, így a fényinstallációkon túl az építészeti látnivalókba is betekintést nyerhetnek a látogatók. Képgaléria.

A Biodóm a Budapesti Állatkert egyik különleges helyszíne, amely március elején minden este a Fénydóm kiállításnak ad otthont, ahol a látogatók szemtanúi lehetnek nemzetközi és hazai fényművészek munkáinak. A körülbelül másfél órás látogatói élményt kínáló tárlat több mint harminc látványos fényművészeti, illetve audiovizuális installációval várja a közönséget, amelyeket nagyrészt maga a természet inspirált és kifejezetten a létesítmény belső tereibe lettek tervezve.

A kiállítás művészi projektként az INOTA kortárs audiovizuális fesztivál programját is szervező COLLOC Productions, illetve Centrum Production kezdeményezése. A projektben partnerként vett részt a hatalmas fényfestéseiről ismert LaLuz Visuals, valamint a nemzetközileg elismert finn fényművész, Karl Kola.

A fényalkotásokat számos intelligens világítóeszköz, projektor és nagy teljesítményű diavetítő segítségével hozták létre a művészek. Ezek az eszközök együttesen körülbelül 100 kilowatt elektromos energiát igényelnek annak érdekében, hogy a legjobb vizuális élményt nyújtsák a Fénydóm keretein belül.

Galéria
Varga Jennifer / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik