Belföld

Jegyárat emel a budapesti állatkert

KISBENEDEK Attila / AFP
KISBENEDEK Attila / AFP

Drágításra kényszerül a Fővárosi Állat- és Növénykert – értesült a Népszava. Bősz Anett főpolgármester-helyettes a lapnak elmondta, hogy az infláció és energiaválság által sújtott állatkert működtetéséhez és fejlesztéséhez új forrásokat kell előteremteni.

Ennek elkerülhetetlen eleme a jegyárakból származó bevétel emelése

– erősítette meg Bősz Anett, hozzátéve, hogy a jegyárak ezzel együtt „nem szállnak el”, csak utolérik a vidéki intézményekét. A pontos számokat azonban még nem árulta el.

Ezzel együtt

a Főváros megtartaná a biodómot, de továbbra is az államtól várják annak befejezését. A fővárosi önkormányzat szerint a 2013 óta zajló Biodóm projekt költségei az elmúlt nyolc évben drasztikusan megemelkedtek, a beruházás becsült összköltsége 2014-ben 16 milliárd forint volt, ez az összeg 2019-ben- pedig már 64 milliárd forintra rúgott. A megbízást a miniszterelnök barátjaként ismert Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. és az annak tulajdonában lévő Vilati Szerelő Zrt. alkotta konzorcium kapta.

Budapest 2020-ban megvizsgáltatta a beruházás állapotát, az Enviroduna Kft. által elkészített nyilvános jelentés megállapította, hogy még legalább 16,4 milliárd forintos ráfordítás szükséges az átadásig.

Kapcsolódó
Biodóm: ha nem kapnak pénzt, Karácsonyék bezárják, a kulcsokat pedig odaadják a kormánynak
Leválasztanák a telket, ha nem kapnak külön forrást a Biodómra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik