Belföld

Magyar Péter: A rendelkezésemre álló információk átadásával folytatjuk

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Köszönöm a mai konstruktív egyeztetést az Integritás Hatóság elnökének, Bíró Ferencnek

– írta Magyar Péter Facebook-oldalán szerda este azt követően, hogy a korábbi interjúiban elhangzottak miatt beidézte az Integritás Hatóság. Varga Judit volt férje akkor azt írta: bízik benne, hogy az újonnan felállt hatóság érdemi munkát tud végezni. „Hogy lenne mit vizsgálni, az a napnál is világosabb”, fogalmazott.

Mostani posztjában a Bíró Ferenccel történt egyeztetésről azt közölte:

Egyetértettünk abban, hogy a hatóságnak a mostaniaknál erősebb (nyomozati) jogkörökkel kellene rendelkeznie az uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos rendszerszintű visszaélések könnyebb felderítése és megakadályozása érdekében. A jövőben az együttműködést konkrét ügyek mentén, a rendelkezésemre álló információk átadásával folytatjuk.

Egyúttal megköszönte a feljelentéseket is az interjúiban elhangzottakkal kapcsolatban.

Magyar legutóbbi interjújában többek közt arról beszélt, hogy Rogán Antal volt az a miniszter, akivel 2020-ban a Karmelitában beszélt a válásáról, illetve beszámolt arról is, hogy korábban sok olyan vacsorán, rendezvényen vett részt, ahol csak és kizárólag a gazdasági vezetők voltak jelen, ahol „ott ült az asztalnál több ezer milliárd forint” és néha Orbán Viktor is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik