Belföld

Magyar Pétert beidézte az Integritás Hatóság

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

Az interjúimban elhangzottak miatt a mai napra beidézett az Integritás Hatóság

írta a Facebookon Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje, aki a kegyelmi botránnyal párhuzamosan kilépett a NER-ből és azóta több interjúban is a Fidesz számára kínos, és korrupciógyanús ügyekről beszélt.

Magyar azt írta, hogy nem tudja, milyen ügyben és milyen céllal idéztek. Ugyanakkor hozzátette, bízik benne, hogy az újonnan felállt hatóság érdemi munkát tud végezni.

Hogy lenne mit vizsgálni, az a napnál is világosabb

– írta.

Korábban Vona Gábor pártja, a Második Reformkor jelezte, hogy Magyar Péter egyik interjúja alapján az Integritás Hatósághoz is fordul, valamint feljelentést is tesz.

Az Integritás Hatóság az uniós forrásokból megvalósuló projekteket, közbeszerzési eljárásokat monitorozza, és részt vesz a korrupcióellenes terv összehangolásában is.

Frissítünk!

Megkerestük az ügyben az Integritás Hatóságot is kérdéseinnkel, főként arról érdeklődve, miért idézték Magyar Pétert a hatóság elé. A szervezet azt közölte, az Integritás Hatóság kockázatelemzési tevékenysége során folyamatosan figyelemmel kíséri a magyar közéletben és sajtóban megjelenő fejleményeket. Ezek kapcsán folytatottunk megbeszélést Magyar Péterrel is. A gazdaság megtisztítása és a nemzet felemelkedése közös ügyünk, mindannyiunknak tenni kell érte – írták.

Kapcsolódó
A kormány nem kommentálja Magyar Péter kínos állításait
Cenzúra, politikai leszámolás, nyomásgyakorlás, Völner-ügy, korrupció, lehallgatás? Dömötör Csaba államtitkár közölte, nem feladatuk reagálni a volt igazságügyi miniszter exférjének nyilatkozataira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik