Belföld

Kubatov Gábor: Bennem túl sok indulat van Budapest vezetéséhez

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Lennék főpolgármester, de nem leszek jelölt – jelentette ki Kubatov Gábor a Blikknek adott interjújában. Hozzátette: „egyfelől szerelmese vagyok ennek a városnak, az építészetének, az egész hangulatának. És tudom, hogy lehet sokkal-sokkal jobban szolgálni és ápolni ezt a várost. Ám egy borzasztó bonyolult hely is. És én egy külvárosi srác vagyok, ott nevelkedtem fel ennek minden előnyével és nagyon sok hátrányával. A szókimondással és hasonló dolgokkal. És nem vagyok benne biztos hogy engem ebben a városban szívesen látnának.” Kubatov szerint Budapest korábbi főpolgármesterei finomabb emberek voltak, mint amilyen ő.

Kontroll alatt tartom magam, de bennem túl sok indulat van ennek a városnak a vezetéséhez

– nyilatkozta a Fidesz pártigazgatója, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. Kubatov azt is mondta, legkésőbb április elején kiderül, ki lesz a kormánypárti jelölt. Kubatov Magyar Péterről is beszélt az interjúban.

Én nem ismerem Magyar Pétert. Jártak hozzánk meccsre. Tehát én néztem vele mérkőzéseket, de ott én öt szónál többet nem beszéltem vele. Nekem Judit volt a kollégám, a párttársam, szerintem kiváló munkát végzett. És szerintem az ő válófélben lévő férje kicsit zavarodott helyzetben van. Ráadásul ő mindig is egy kicsit amolyan futballistafeleség státuszban volt. Mégiscsak a felesége töltötte be az igazságügyi miniszteri posztot. Ebben a státuszban volt mindig, s azt gondolom, az a médiafelhajtás, ami jelenleg körülötte van, őt boldogítja.

Kubatov beszélt a Mahart-ügyről is. Elmondta, hogy a napokban mennek a bíróságra ezzel kapcsolatban. „A szerződést nem lehet ilyen módon felmondani. Ez egy jól menő, jól menedzselt cég volt, melynek jó hírét vittük egész Európában. A csapat egy Bajnokok Ligája döntőt játszott tavaly”- tette hozzá.

Kubatov az ügy kirobbanása óta nem beszélt Lázár Jánossal, aki mint kiderült, felmondatta a szponzorációs szerződést. Kubatov szerint meg fogják nyerni a pert, „ez a napnál is világosabb”. A Fidesz pártigazgatója azt látja, hogy Lázár úgy gondolja, az állami cégeknek nem kell a sportot támogatni, miközben ő azt gondolja, a sport az oktatás része.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik