Belföld

Kubatov Gábor: Én az állam működéséért aggódom

Interjút adott Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, a Fidesz alelnöke a Hír TV Radar című műsorának, miután a Mahart Passnave Kft. felmondta a szerződését a klubbal. Ismert, Kubatov ezt vérlázítónak nevezte a Facebook-oldalán, majd másnapra kiderült, hogy párttársa, Lázár János építési és közlekedési miniszter állt a háttérben.

Kubatov most részletesen is kifejtette a véleményét a lépésről, amit továbbra is barátságtalannak és sportszerűtlennek tart.

Érdemes tudni a cégről, hogy 51 százalékban állami, 49 százalékban svájci tulajdonban van. Az ottani vezetőket ismerem, meg a miniszterrel is frakciótársak vagyunk, úgy bontották fel a szerződésünket, hogy erről nem is szóltak. Egy nemzetközi hírű kézilabdacsapatát hozzák kellemetlen helyzetbe. Aki tervezett már költségvetést, az tudja, hogy ezek évekre előre megtervezett költségvetések, ez az összeg is benne volt a terveinkben

– közölte.

Arról is beszélt, az indoklásban az szerepelt, hogy a Ferencváros teljesítménye visszaesett, de épp ellenkezőleg, „most vagyunk csúcson a női kézilabdában.”

A másik problémája Kubatovnak morális, ugyanis szerinte az államnak jó példát kell mutatnia a szerződések tekintetében, nem indok nélkül, jogellenesen felmondani azokat.

Én az állam működéséért aggódom, hogy követelik így meg az állampolgároktól, hogy ők jogkövető magatartást gyakoroljanak. Ez egy teljesen új szituáció

– mondta.

Jelezte, küzdeni fog a szerződésért, amit mindkét félnek be kell tartania. Megjegyezte, hogy a Mahart Passnave Kft. kikötőüzemeltetést végez, ennek jó hírét vitték külföldön is. Azt hitte, nekik ez büszkeség.

Az indoklásban az is szerepelt, hogy a szponzorpénzt inkább bérfejlesztésre fordítják. Kubatov ezzel kapcsolatban elmondta, évekre visszamenőleg másfél milliárd forint a bruttó nyeresége a cégnek, és 50 ember dolgozik ott. Ebből lehetett volna már komoly bérfejlesztést szerinte.

Majd a bíróság eldönti, nem látok olyan dolgot, amivel a cég, a minisztérium vagy az állam meg tudja védeni az érdekeit ebben az ügyben

– zárta gondolatait Kubatov.

Kapcsolódó
Molinón üzentek a Fradi-szurkolók, az utasok és a személyzet védelmében megerősíti biztonsági szolgálatát a Mahart
A cég visszamondta a női kézicsapat támogatását, Kubatov Gábor élesen kritizált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik