Belföld

203 millió forint jött össze péntek óta a bántalmazott fiatalok lakhatására

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

203 millió lett. Maradhat?

– ezzel a mondattal közölte Fancsikai Eszter, a gyermekvédelemi rendszerben áldozatul eső gyerekek melletti kiállásként tartott pénteki nagyszabású tüntetés egyik szervezője és megszólalója, hogy hol tart az eredetileg 25 milliós célösszeggel indított adománygyűjtésük. Fancsiakai a Nem akarok beleszólni Instagram-csatorna egyik állandó szereplőjeként vált ismertté.

A közösségi adománygyűjtés egy egykori bántalmazott, jelenleg hajléktalanságban élő fiatal érdekében indult, akinek a lakhatását kívánták megoldani a szervezők az Utcáról Lakásba Egyesület közreműködésével.

Az adományozók végül jócskán túlteljesítették a célt.

Ez az alap nem képes megoldani az ellátórendszer kirívó hiányosságait, de felmutatja a társadalmi összefogást a döntéshozóknak, ezzel is ösztönözve őket: alkossanak olyan rendszert, ami garantálja minden, az ellátórendszerből kikerülő fiatal biztos életkezdését!

– áll a hajléktalanok lakhatását támogató szervezet oldalán.

A közösségi adománygyűjtés február 18-a, vasárnap estig tartott. A 25 milliós célösszeg egyébként a szervezők szerint alig egy óra alatt összegyűlt a péntek esti tüntetés támogatónak adományaiból.

A pénteki tüntetésen becslések szerint mintegy ötvenezren vettek részt a Hősök terén. Ennek előzménye az a pedofilbotrányként vagy kegyelmi botrányként elhíresült eseménysor, amely az elmúlt több mint két hétben belpolitikai válságot idézett elő Magyarországon. Ennek következtében Novák Katalin köztársasági elnök lemondásra kényszerült, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter pedig bejelentette, hogy visszavonul a közélettől. A két korábbi vezető távozásával a kormányzó Fidesz kulcsfontosságú politikusaitól vett búcsút.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik