Belföld

Alig egy óra alatt összegyűlt a péntek esti tüntetésen meghirdetett 25 millió forintos pénzalap

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Gulyás Márton, a Partizán vezetője a Hősök terén a youtuberek és influenszerek péntek esti tüntetésén egy gyűjtést is bejelentett. Mint mondta:

25 millió forint! Ez kell ahhoz, hogy egy egykori bántalmazott, jelenleg hajléktalanságban élő fiatal életét megmentsük, és a lakhatását végre biztosítsuk.

E célra hirdettek közös adománygyűjtést az „Odakint most szörnyek járnak” megmozdulás szervezői az Utcáról Lakásba Egyesülettel.

Ez az alap nem képes megoldani az ellátórendszer kirívó hiányosságait, de felmutatja a társadalmi összefogást a döntéshozóknak, ezzel is ösztönözve őket: alkossanak olyan rendszert, ami garantálja minden, az ellátórendszerből kikerülő fiatal biztos életkezdését!

– áll a szervezet oldalán. Az alapból egy lakást terveznek venni, valamint „a lakhatása biztosítása mellett a társadalmi beilleszkedését segítő komplex szolgáltatást is finanszírozni fogunk az összegyűjtött pénzből” – írták.

Gulyás bejelentése szerint a cél az volt, hogy vasárnapig összejöjjön 25 millió forint, de – mint a Partizán Instagram-oldalán megosztott videóból kiderült – alig egy órával a gyűjtés indulása után már 27 millió forintnál tartottak. Gulyás szerint vasárnapig meglehet az 50 millió forint is, ami egyébként Pottyondy Edina tippje volt a gyűjtés aktuális állására.

Az összegből egy szakellátásból kikerült fiatal tartós lakhatását már biztosan tudják biztosítani. Az adománygyűjtést viszont folytatják. A szervezők azt közölték: „minden egyes 25 millióval egy újabb bántalmazott fiatal biztos életkezdését és lakhatását fogjuk tudni biztosítani az Utcáról Lakásba Egyesület segítségével.”

A pénteki tüntetésen becslések szerint mintegy ötvenezren vettek részt a Hősök terén a gyermekvédelmi rendszerben áldozatul eső gyerekek melletti kiállásként. Az eseményt a 24.hu percről percre közvetítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik