Belföld

Orbán sajtófőnöke és Rogán minisztériuma is reagált Magyar Péter szavaira

Koszticsák Szilárd / MTI
Magyar Péter
Koszticsák Szilárd / MTI
Magyar Péter

Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik.

Ezzel a sablonválasszal reagált Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, valamint a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda is megkereséseinkre Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férjének állításaival kapcsolatban.

Orbán Viktor álláspontját azután kértük ki, hogy Magyar délelőtt a Facebook-oldalán egy bejegyzésben azt állította, hogy Varga Judit már a Völner-Schadl-ügy kirobbanását megelőzően kezdeményezte az utóbb korrupcióval megvádolt Völner Pál államtitkár leváltását, ám ehhez Orbán Viktor miniszterelnök nem járult hozzá. A kormányfő nevében válaszolt Havasi, aki ugyanazt az egy mondatot küldte el, mint a Rogán vezette minisztérium.

Az utóbbit azért kerestük meg, mert Magyar vasárnap azt állította, hogy Balásy Gyula reklámcégei a piaci árhoz képest három- vagy akár hatszoros áron dolgoznak, ezért a Magyar által vezetett Diákhitel Központ nem akart velük dolgozni. Ekkor azonban Magyar – állítása szerint – kapott egy telefonhívást Nagy Ádámtól, Rogán kabinetfőnökétől, hogy ha nem írja alá a szerződéseket és a teljesítési igazolásokat, annak következményei lesznek. Erre reagált a kabinetiroda azzal, hogy

Egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik.

Ez a mondat gyakori a Fidesz-kommunikációban, hasonlóan reagált Havasi, amikor arról kérdezték néhány éve, mi a véleményük arról, hogy Simicska Lajos milliárdos – a kormányfő volt barátja, az állami tenderek haszonélvezője – hazaárulónak nevezte Orbánt. De akkor is, amikor a Momentum kordont bontott a Karmelita kolostor előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik