Belföld

Magyar Péter: Varga Judit a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál leváltását, de Orbán Viktor nem járult hozzá

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Csak hogy világos legyen, az akkori igazságügyi miniszter jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását

– írta Magyar Péter hétfő délelőtt Facebook-oldalán. Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje hozzátette: „A miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner a helyén maradhatott.”

Magyar Péter múlt szombaton – miután exfelesége lemondott képviselői mandátumáról és visszavonult a közélettől – jelentette be, hogy megválik az állami társaságokban betöltött pozícióitól, illetve nyilvánosan beleszállt Rogán Antalba. Ezt követően a Partizánnak adott hosszú interjút, amelyben többek közt arról beszélt, hogy tudja, hogy számára nincs visszaút, valamint szerinte Rogánnak mennie kell.

A Völner-Schadl-per egyik fejezete múlt hét csütörtökön zárult le azzal, hogy a Fővárosi Ítélőtáblán döntés született azokról a vádlottakról, akik bűnösnek vallották magukat a Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és Schadl György volt végrehajtó elnök főszereplésével zajló büntetőügyben. A Völner és Schadl elleni fő vádpont lényege szerint Schadl jogtalan előnyként rendszeresen pénzt – 2021 nyaráig legalább 83 millió forintot – adott át Völner Pálnak, aki ezért a pozíciójából eredő befolyását Schadl érdekeinek megfelelően gyakorolta.

Kerestük az ügyben Varga Juditot is, amint válasz érkezik az egykori minisztertől, frissítjük a cikket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik