Belföld

A hatóság szerint csak egyvalaki hibázott Curtis édesanyjának ügyében

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) lezárta az egyik ismert médiaszemélyiség édesanyjának egészségügyi ellátásával kapcsolatos hatósági vizsgálatot – írja az MTI.

Az NNGYK közleménye Curtis édesanyjának megpróbáltatásairól szól. A 24.hu is beszámolt arról, hogy a 70 éves nő több mint három órán át volt kénytelen várni a mentőre, majd miután hazahozták a kórházból, a betegszállító köntösben, mezítláb hagyta őt az ajtó előtt. Az ügyben az Országos Mentőszolgálat, majd a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ is vizsgálatot rendelt el, a nőt magára hagyó betegszállítót eközben elbocsátották.

Az NNGYK vizsgálata végül azt állapította meg, hogy

a beteg egészségügyi ellátása és a betegszállítás megrendelése a hatályos szabályoknak megfelelően történt, ezért az egészségügyi szolgáltatóval és az Országos Mentőszolgálattal szemben intézkedést nem tett.

Ugyanakkor a hatóság véleménye szerint a betegszállító jogszabálysértést követett el azzal, hogy „a szállítási időtől eltérően szállította haza a beteget, továbbá azzal, hogy munkatársai nem győződtek meg arról, hogy a beteg teljes biztonsággal hagyható otthonában. Annak ellenére, hogy a betegszállítást végző szolgáltató saját hatáskörében megtette a szükséges intézkedéseket, a hatóság figyelmeztetésben részesítette, és a betegek biztonságos átadásának feltételei tekintetében kötelezte szolgáltatói belső szabályozásának kiegészítésére.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik