Belföld

Vizsgálatot indít a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Curtis anyukájának ügyében

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Curtis édesanyjának egészségügyi ellátásával és otthonába történő szállításával kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központhoz bejelentés nem érkezett, azonban hatósági jogkörénél fogva azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben  – tájékoztatott lapunkhoz is eljuttatott közleményében az NNGYK.

Az intézmény közölte, soron kívüli hatósági ellenőrzést folytatnak le a betegszállítást és az egészségügyi ellátást végző szolgáltató, valamint az Országos Mentőszolgálat vonatkozásában is. 

Amennyiben szakmai szabályszegés vagy mulasztás kerül megállapításra, akkor az NNGYK megteszi a szükséges intézkedéseket – zárják a közleményt.

Mint ismert, a rapper a hétvégén Facebookon írta meg édesanyja kálváriáját. A 70 éves asszonyhoz mentőt kellett hívni rendkívül magas cukra és zavart viselkedése miatt, ám a mentőre több, mint három órát vártak. Végül a Semmelweis Egyetem sürgősségijére szállították, ahonnan nem sokkal később kiengedték, és betegszállítóval hazavitték. A betegszállító azonban a nőt egy műanyag székre ültetve, mezítláb, köntösben az ajtó előtt hagyta.

A történtek miatt a szóban forgó betegszállítót kirúgták, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) pedig  vizsgálatot indított, mivel mulasztás történhetett. Kedden pedig a Semmelweis Egyetem is reagált az ügyben:

Kapcsolódó
Reagált a Semmelweis Egyetem Curtis édesanyja ügyére
Hazabocsátható egészségi állapotban adták át a beteget a betegszállítónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik