Belföld

Megúszta a börtönt a baranyai férfi, aki fogva tartotta és megerőszakolta a volt feleségét

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Szigetvári Járásbíróság azt a baranyai férfit, aki bántalmazta, fogva tartotta és megerőszakolta a volt feleségét másfél évvel ezelőtt.

A Pécsi Törvényszék szerdán közleménye szerint O. F. a válás után sem nyugodott bele a szakításba, és folyamatosan kereste, később megöléssel fenyegette a nőt.  Olyanokkal fenyegette, hogy „meg fogja keresni, úgyis megtalálja, elvágja a torkát, s elviteti kurvának”.

A volt feleség 2022 augusztusában egy áruházba tartott, amikor a férfi útját állta, többször lefejelte, a hajánál fogva rángatta és megütötte.  A bántalmazás közben többször is szerelmet valló O. F. megközelítőleg egy órán keresztül tartotta személyi szabadságától megfosztva a sértettet, miközben folyamatosan bántalmazta, majd felhívta egy ismerősét, akit arra kért, hogy gépkocsival vigye el őket a korábbi közös lakóhelyükre.

A baranyai községben lévő lakóházból nem engedte távozni a nőt, akit szexuális cselekményekre kényszerített és megerőszakolt. Miután a férfi elaludt, a nő a barátnőjéhez menekült, ahonnan hívta a rendőrséget. Az elkövető 1 év 4 hónap börtönt kapott, de a büntetését három év próbaidőre felfüggesztették. Az áldozat szexuális erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt a volt férjével szemben. Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik