Belföld

Két év tíz hónapot kértek a férfire, aki elrabolta és fogva tartotta egy szállón az exét és öt gyermekét

Felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt állítja bíróság elé a Siklósi Járási Ügyészség azt a baranyai férfit, aki kocsiba tuszkolta a volt élettársát a gyermekeivel, majd fogva tartotta őket egy budapesti munkásszállón.

Kutas Tamás, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy két év tíz hónap végrehajtandó szabadságvesztést kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint a férfi és a nő több mint 11 évig éltek élettársi kapcsolatban, mely kapcsolatból öt közös gyermekük született. Az agresszív férfi már a kapcsolatuk alatt is többször bántalmazta a nőt. A férfi 2018-ban börtönbe került, ekkor a nő elköltözött a gyermekeivel, és megszakította a vádlottal a kapcsolatot.

A férfi 2021-ben szabadult a börtönből, az asszonynak azonban addigra új párkapcsolata lett. Tavaly nyáron véget ért a nő új párkapcsolata, és megállapodott a volt párjával, hogy a gyermekeik miatt rendezik a viszonyukat és újra élettársi kapcsolatot létesítettek. Néhány hét után azonban a nő megint elköltözött gyermekeivel a férfitől és az élettársi kapcsolat megszakadt.

A férfi ebbe nem tudott belenyugodni, ezért június végén két ismerősével a hajnali órákban megjelent a nő lakásánál, majd az exe engedélye nélkül a házába bement. Itt az alvó nőt és a gyermekeket felébresztette, majd egy késsel megfenyegette, hogy amennyiben nem utazik el vele, úgy a gyermekeivel együtt meg fogja ölni.

A férfi fenyegetésének nyomatékául belemarkolt a volt élettársa hajába és abból levágott egy tíz centis tincset. A nő a fenyegetés, illetve bántalmazás hatására beszállt gyermekeivel az exe autójába, majd Budapestre utazott vele, ahol egy munkásszállóra költöztek.

A férfi azzal kényszerítette maradásra a nőt, hogy elveteti tőle a gyermekeit. Az anya a lakást csak a volt párjával, illetve úgy hagyhatta el, hogy ha gyermekei közül valamelyik a férfinél maradt, ugyanis a férfi tisztában volt vele, hogy a nő nem fog elmenni a gyermekei nélkül

Július elején azonban a nő elhatározta, hogy segítséget kér, majd azzal az ürüggyel, hogy boltba megy, bement a legközelebbi rendőrkapitányságra, ahol feljelentést tett. A férfi jelenleg is hűvösön van egy másik ügye miatt.

Kapcsolódó
Fogva tartotta, kínozta, majd miután megszökött tőle, ököllel verte és megpróbálta kocsiba tuszkolni a nejét
Égő cigarettacsikket nyomott el a nő lábán aki a testvéréhez menekült. Megvan a jogerős ítélet az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik