Belföld

Maximum 24 évet kaphat jogerősen Gy. Attila, aki puszta kézzel nyomta ki Gabriella szemeit, ezért ennyit kért rá a fellebbviteli főügyészség

police.hu
police.hu

Lényegesen súlyosabb büntetést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra az első fokon 20 év fegyházra ítélt Gy. Attilára, aki bosszúból puszta kézzel nyomta ki a volt barátnőjének, Gabriellának a szemeit két évvel ezelőtt.

Csongár Anita Erzsébet, a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség a törvényileg kiszabható legsúlyosabb büntetést kérte a férfire, ami esetében 24 év.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség korábban tényleges életfogytiglant kért Gy. Attilára különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt. A Nyíregyházi Törvényszék azonban csak életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, és személyi szabadság megsértésében mondta ki bűnösnek a férfit, aki 20 év fegyházat kapott azzal, hogy feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Gy. Attila és a fiatal nő 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször is megszakadt. Két évvel ezelőtt a férfi többször is felkereste lakóhelyén barátnőjét, hogy béküljön ki vele.

Kapcsolódó
Sírt és rohamot kapott az ítélet hallatán a kemecsei nő, akinek kinyomta a szemeit a volt párja
Gy. Attila 20 év fegyházat kapott. Mentőt kellett hívni az áldozathoz.

2022 február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. A férfi megragadta a nőt. és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, majd fojtogatni kezdte és azzal fenyegette, hogy megöli.

A fellebbviteli főügyészség tájékoztatása szerint a törékeny, ötven kilós nő próbált védekezni, de esélye sem volt a 115 kilós férfival szemben, aki ezután nagy erővel kinyomta Gabriellának mindkét szemét. A sérülés olyan nagyfokú fájdalommal járt, hogy a nő elveszítette az eszméletét.

Miután magához tért, sikerült visszajutnia a házuk közelébe, miközben folyamatosan segítségért kiabált. A segélykiáltásra a nő rokonai odasiettek, ekkor Gy. Attila  elmenekült a helyszínről. A nő életét az azonnali műtéti beavatkozás mentette meg, de a látását már nem lehetett megmenteni.

Gy. Attila már az előkészítő ülésen elismerte a bántalmazást, de azt végig tagadta, hogy ki akarta volna oltani az exe életét. Az ügyészség a büntetés súlyosításáért, míg a vádlott és védője enyhítésért, illetve enyhébb minősítésért fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi beváltotta a korábbi fenyegetéseit, és rendkívüli brutalitással, kegyetlen módon, bosszúból vezérelten követte el cselekményét, mellyel fizikálisan és lelkileg is tönkretette a 22 éves, kisgyermekét egyedül nevelő fiatal nő életét.

Mivel a férfi már korábban is ült erőszakos személy-, és vagyon elleni bűncselekmények miatt, ezért a büntetése nem arányos a tettével és a társadalomra való veszélyességével. Mivel ezért a bűncselekményért 24 év szabható ki maximum, ezért ennyit kérték rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik