Belföld

Tényleges életfogytiglant kértek a volt barátnője szemét puszta kézzel kinyomó férfire

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azzal a Gy. Attilával szemben, aki februárban bosszúból kinyomta a 22 éves volt barátnőjének mindkét szemét. A lány teljesen megvakult.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy tényleges életfogytiglant kértek a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt többszörös visszaeső férfire azzal, hogy feltételesen se bocsássák szabadon.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a terhelt beismerte a bűnösségét, de nem tudott magyarázatot adni rá.  A 35 éves férfi és fiatal nő 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször megszakadt. Idén február elején Gy. Attila többször felkereste lakóhelyén barátnőjét, hogy béküljön ki vele.

Február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. A férfi megragadta a nőt. és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol ölési szándékkal fojtogatni kezdte. A nő próbált védekezni, kiabált és a férfi ujjait is megharapta. Ekkor a Gy. Attila nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját, amitől a lány elvesztette az eszméletét. A férfi úgy gondolta, hogy az  áldozata meghalt, ezért felhagyott a bántalmazással.

A nő korábbi kiáltozására ekkor értek a helyszínre a szomszédok, láttukra a férfi  elszökött a helyszínről, de a hatóságok napokon belül elfogták. A nő életét az mentette meg, hogy azonnal kórházba szállították, de a látását elveszítette. Az ügyészség tényleges életfogytiglant kért a letartóztatásban lévő, többszörös erőszakos visszaeső férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik