Belföld

A Momentum szerint logikátlan, hogy az MKKP kifarolt Juhász Péter mögül

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Kétfarkú Kutya Párt kihátrált az V. kerületi polgármesterjelöltje, Juhász Péter mögül azt követően, hogy a Momentum bejelentette: visszaléptetik a saját belvárosi jelöltjüket, Kerpel-Fronius Gábor jelenlegi főpolgármester-helyettest, és helyette inkább Juhászt támogatják. A párt erről a hétvégi küldöttgyűlésén szavazott. A Momentum szerint a Kutyapárt lépése logikátlan, hiszen a 2021-es előválasztás alatt is együtt támogatta a Momentum és a Kutyapárt Hadházy Ákost.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Facebookon azt írta, szomorúan olvasta, hogy „a kutyák kihátráltak az általuk javasolt, támogatott, és alkalmasnak tartott jelölt mögül”.

Arra hivatkoznak, hogy azzal túl közel kerülnének az ellenzékhez, ha Juhász Péter továbbra is az ő jelöltjük lenne. Ez olyan mértékben logikátlan, életidegen gondolkodás, amivel azt jelzi a Kutyapárt, hogy velük még egyetérteni sem lehet

– írta Bedő, majd a Momentum nevében megköszönte a „kitűnő jelöltet”, és jelezte, hogy ha úgy döntenek, várják vissza őket vissza, hiszen könnyen lehet, hogy még hátravan egy előválasztás a kerületben.

Belváros-Lipótvárosban a kerületi ellenzék frakcióvezetője, a korábbi MSZP-s Kovács Alex Gábor is indul a Tiéd a Belváros összellenzéki frakció polgármesterjelöltjeként.

Juhász 2014-ben már elindult az V. kerület polgármesteri székéért, de alulmaradt a kerületet jelenleg is vezető, fideszes Szentgyörgyvölgyi Péterrel szemben.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik