Közélet

Polgármesterjelöltként indul Kovács Alex Gábor az ötödik kerületben

Kovács Alex Gábor / Facebook
Kovács Alex Gábor / Facebook

Kerületi polgármester-jelöltként indul a jövő évi önkormányzati választásokon Kovács Alex Gábor Belváros-Lipótvárosban. A szocialista önkormányzati képviselő ezt szerdán reggel közleményben jelentette be. Ez alapján úgy tűnik, Kovács a kerület lakosságszámának drámai csökkenését érzékeli az egyik fő problémaként. Azt írja, a kerületben történelmi helyszínek, műemléképületek, közparkok, országos jelentőségű intézmények, üzletek, éttermek garantálhatnák, hogy a lakosság jól érezze magát, mégsem ez a helyzet.

„Műemlékeinkből hotelek épülnek, számos közterületből vurstlit csinálnak: mintha az egész Belváros vigalmi negyed lenne, nem pedig otthon” – fogalmazott. Szerinte a kerület lakosságának drámai csökkenésére az a magyarázat, hogy az ott élők érdekei teljesen háttérbe szorultak. A képviselő hozzátette tizenhét év kerületi önkormányzati múlttal és sok év ellenzéki frakcióvezetés minden tapasztalatával felvértezve pontosan tudja, minek kell változnia ahhoz, hogy újra élhető legyen a „főváros szíve”.

Képviseletet kínálok mindenkinek, aki egy olyan kerületben szeretne élni, ahol a lakók az elsők, nem a turisták, vagy a szállodaépítők, vagy bármilyen vezetés aktuális szeszélyei

– fogalmazta meg választási ígéretét.

Kovács Alex Gábor 2019-ben kompenzációs listáról jutott be a kerület képviselő-testületébe az ellenzéki összefogás jelöltjeként. A 2024-es önkormányzati választáson a Tiéd a Belváros összellenzéki frakció támogatásával kíván indulni a polgármesteri helyért.

Az előző választás után az új önkormányzatban Kovács volt gyakorlatilag az egyetlen olyan képviselő, akinek volt már tapasztalata a kerületi politikában. A neve viszont leginkább azért csenghet ismerősen, mert ő az egyik olyan szocialista képviselő, aki még Rogán Antal vezetése alatt kedvezményes áron jutott önkormányzati ingatlanhoz 2008-ban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik