Belföld

Fenyő-gyilkosság: civil rendőrök gyűrűjében érkezett a kávéval leöntött bíró, Portik az utolsó szó jogán beszélt

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Civil ruhás rendőrök gyűrűjében érkezett meg a szerda reggeli Fenyő-gyilkosság tárgyalására Póta Péter bíró, miután a keddi tárgyalás előtt belekötött, majd kávét öntött az arcába Portik Tamás fia. A hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított fiatalembert őrizetbe vették.

Fenyő Jánost 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta más ügyekben jogerősen elítélt Portikot és Tasnádi Pétert a médiavállalkozó meggyilkolásával. A vád szerint Portik meg is szervezte a gyilkosságot, és ő is bérelte fel Rohácot.

Az Index beszámolója szerint a videóhíváson meghallgatott Portik a rendőrséget tette felelőssé a történtekért, mert szerinte manipulálták a nyomozást és eltussolták a dolgokat. Állítása szerint a rendőrök tudták, hogy meg akarják ölni Fenyőt, ám mégsem szóltak erről neki.

Portik szerint a tanúként meghallgatott R. László volt az, aki lelövette Fenyőt, de a rendőrség direkt nem ezt a szálat követte. Állítása szerint nem Rohác, hanem az albán maffia követte el a merényletet.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik