Belföld

Glázer Tímea lesz a DK polgármester-jelöltje Győrben

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Glázer Tímea lesz a Demokratikus Koalíció polgármester-jelöltje Győrben.  A város önkormányzati képviselője és a DK helyi elnöke előválasztásra hívja a többi ellenzéki jelöltet. „Készen állunk az előválasztásra, hogy Glázer Tímea ne csak a DK, hanem az egész ellenzék polgármester-jelöltje legyen” – olvasható a párt közleményében.

Pintér Bence, az ugytudjuk.hu helyi portál főmunkatársa már tavaly ősszel bejelentette, hogy egy új civil szervezet, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület színeiben polgármesterjelöltként elindul a 2024-es önkormányzati választáson. Pintér, akinek az indulását a Momentum és az LMP is támogatja, idáig nem közölte, hogy nyitott-e az előválasztásra.

A június 9-i választáson Dézsi Csaba András jelenlegi fideszes polgármester, illetve a jachtos szexbotránya után lemondó, most pedig visszatérni szándékozó Borkai Zsolt korábbi polgármester is megméreti magát.

2019-ben Glázer Tímea volt az ellenzék közös polgármesterjelöltje Győrben, amikor a kampányfinisben kipattant Borkai szexbotránya. Az akkor még fideszes színekben induló polgármestert szűk többséggel újraválasztották, de alig egy hónappal a győzelme után lemondott.

Frissítünk!

Pintér Bence máris reagált a bejelentésre, szerinte Glázer Tímea nem alternatíva a győrieknek. Pintér szerint Glázerről a győriek “egyszer már ítéletet mondtak, amikor még a jachtos orgiabotrány közepén fulladozó Borkait is alkalmasabbnak találták a város vezetésére, mint őt. Ha azóta azt tapasztaltuk volna, hogy a győri DK képviselője megkettőzött erővel küzd Győrben azért, hogy működőképes alternatívát mutasson a győrieknek, akkor lehetne értelme előválasztáson megmérkőzni. Az elmúlt négy évnyi munkája alapján azt kell mondanunk azonban, hogy nem tudjuk támogatni Glázer Tímea polgármesterjelöltségét, még feltételesen sem.”

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik