Belföld

Kihajította a hetedikről a 35 kilós akksit egy kecskeméti pár, mert nem volt jó a lift

Getty Images
Getty Images

Kihajította a hetedik emeleti erkélyétől a 35 kilós akkumlátort egy kecskeméti pár. A Kecskeméti Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt állítja őket bíróság elé.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a pár beismerte a bűncselekmény elkövetését a kihallgatása során.

Azzal indokolták a tettüket, hogy nem működött a lift, és túl nehéz lett volna lecipelni. Állításuk szerint szétnéztek előtte, és mire leértek, addigra az akkumlátor darabjainak a nagy részét már össze is szedte valaki.

– mondta az ügyész.

Az elkövetők által megszerzett hulladéknak minősülő akkumulátor olyan maró, irritáló és környezetre veszélyes anyagokat tartalmazott, amelyek miatt az veszélyes hulladéknak minősült.

A pár nem rendelkezett hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez engedéllyel, így sem a hulladék megszerzésére, sem annak tárolására nem voltak jogosultak. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kért az elkövetőkre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik