Belföld

Az amerikai nagykövet meglátogatta a nyírmártonfalvai lombkoronasétányt

U.S. Embassy Budapest hivatalos Facebook oldala
U.S. Embassy Budapest hivatalos Facebook oldala

A magyar kormány határozottan nem hagyott kétséget afelől, hogy támogatja Svédország NATO-csatlakozását – mondta David Pressman kedden Nyírmártonfalván az RTL Híradónak. Az amerikai nagykövet szerint a magyar kormány tisztán elköteleződött amellett, hogy nem akarnak utolsók lenni a csatlakozási kérelem jóváhagyasában, habár a török parlament nemsokára szavaz a svédek ratifikációjáról, a magyar parlamentben pedig még napirendre sem tűzték a szavazást.

A nagykövetet kérdezték azokról a híresztelésekről is, amelyek szerint az Egyesült Államok szankciókra készül a magyar kormány, illetve egyes tagjai, és hozzájuk közel álló személyek ellen korrupciós aggályok miatt. Pressman arra a kérdésre, szeretné ezt kommentálni, csak annyit mondott:

Nem szeretném, ez nincs így.

Pressman megtekintette a hírhedt lombkoronasétányt is, amely ellen már az Európai Unió csalás elleni hivatala is vizsgálatot indított.

Kapcsolódó
ÁSZ-elnök: Vizsgálni fogjuk a lombkoronasétányok körüli pénzelosztást
Rejtélyes, hogy miért maradnak el a tervezettől ekkora mértékben a költségvetés adóbevételei, a fogyasztás visszaesésén túl felvetődik, hogy a vállalkozásoknak sürgőssé vált az áfa mihamarabbi visszaigénylése – mondja a Della adásában Windisch László, aki az ellenzéknek tiltott pártfinanszírozás miatt kilátásba helyezett büntetésről is beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik