Belföld

Jogerősen elítélték a rendőrt állba vágó német férfit, az őt gumibottal összeverő zsaruk szabadlábon védekezhetnek

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a német férfit, akit gumibottal vertek össze tavaly novemberben a budapesti rendőrök a fogdán, miután az állba vágta egyiküket – tudta meg a 24.hu.

A balhé abból indult, hogy a fogdán lévő külföldi férfi fázott, ezért kikéredzkedett a folyosóra, hogy felvehesse a pulóverét. Az egyik rendőr ki is engedte, de végül mégsem engedte meg neki, hogy felvegye a ruhadarabot, mert találtak benne egy madzagot, ami ugyebár alkalmas arra, hogy kárt tegyen magában. A német férfi ezen úgy felkapta a vizet, hogy állba vágta az egyik rendőrt.

Ezt a rendőr azonnal jelentette, mire egy másik rendőr érkezett, aki odaszaladt a külföldi férfihoz, és gumibottal többször is megütötte a gyanú szerint. Ezt követően a földre került férfit a fogdaőri feladatokat ellátó rendőr lefogta, társa pedig tovább folytatta az ütlegelését. A férfit ezután bekísérték az előállító helyiségbe.

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsította, illetve vádolta meg a német férfit, míg a két rendőrrel szemben társtettesként hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy gyorsított eljárásban állították bíróság elé a német férfit, és már jogerős ítélet is született az ügyében. A német férfi 1 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, de ennek végrehajtást négy év próbaidőre felfüggesztették. Emellett négy évre kiutasították Magyarország területéről is. A rendőrökkel szemben indult nyomozás azonban még javában tart.

A hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt indult nyomozás folyamatban van a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen. Mivel a bíróság nem értett egyet az ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával és a végzés ellen bejelentett fellebbezés sem vezetett eredményre, ezért a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek

– mondta lapunknak az ügyész.

Kapcsolódó
Gumibottal vertek össze a rendőrök egy német férfit a kapitányságon, miután állba vágta egyiküket
Az egyik budapesti rendőr lefogta, a másik pedig ütötte a fogvatartottat az ügyészség szerint. Őrizetbe vették a rendőröket, és a külföldi férfit is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik