Belföld

Gumibottal vertek össze a rendőrök egy német férfit a kapitányságon, miután állba vágta egyiküket

Ököllel állba vágott egy rendőrt egy német férfi a fogdán, amikor kikéredzkedett, hogy felvehesse a pulóverét. Ezt követően az egyik rendőr lefogta, a másik pedig gumibottal verte a külföldi férfit a gyanúsítás szerint.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség  hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt indított eljárást az ügyben, és őrizetbe vette a két rendőrt és a német férfit is.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint egy bűncselekmény gyanúja miatt állították elő szerdán a német férfit a budapesti rendőrök az egyik kerületi kapitányságra. Az előállított férfi arra panaszkodott, hogy fázik, így az őt őrző rendőr kiengedte a fogdáról, hogy felvegye a folyosón lévő ruházatát. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a pulóverben madzag volt, ami önkárosításra lehet alkalmas, így a rendőr végül nem engedte, hogy a férfi felvegye a pulcsiját.. Ekkor – a gyanú szerint – a német férfi felháborodásában ököllel állba vágta a rendőrt.

Ezt a rendőr azonnal jelentette, mire egy másik rendőr érkezett, aki odaszaladt a külföldi férfihoz, és többször is megütötte a gyanúsítás szerint. A földre került férfit a fogdaőri feladatokat ellátó rendőr lefogta, míg társa folytatta az ütlegelését. A férfit ezután bekísérték az előállító helyiségbe.

– közölte az ügyészség.

A nyomozó ügyészek a német férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúját, míg a két rendőrrel szemben társtettesként hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének a megalapozott gyanúját közölték, majd elrendelték mindhárom gyanúsított őrizetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik