Belföld

Csecsemőjét megölő tini: „El akartam bújni a világ elől, hogy senki se tudja mi történt velem. Önkívületi állapotban dobtam át a szomszédba a babát”

Minősített emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azt az emődi gimnazistát, aki megszülte, majd megölte az újszülött kislányát. A baba az ellátatlanság és az alacsony külső hőmérséklet okozta kihűlés miatt meghalt.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a fiatal lány a vallomásában azt mondta, hogy még általános iskolába járt akkor, amikor megismerkedett a 20 éves férfival az interneten.

Be akarta mutatni a férfit a szüleinek, de ők ellenezték a kapcsolatot a nagy korkülönbség miatt. Az apa fel is hívta a férfit, és eltiltotta a lányától. Titokban azonban később újra felvették egymással a kapcsolatot. A lány először elutasította a szexuális kapcsolatot, de később beleegyezett és négyszer is védekezés nélkül közösült a férfivel.

– mondta az ügyész.

A fiatalkorú lány teherbe esett, de szülei és környezete előtt is titkolta a terhességét. Tavaly február végén a tini az esti órákban egy kislányt hozott a világra a lakásuk udvarán. Elvágta a köldökzsinórt, vécépapír-galacsinokat tömött a baba szájába, majd átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára.

Kapcsolódó
Bejárhat a szakközépbe a minősített emberöléssel gyanúsított emődi tinédzser
Bűnügyi felügyeletbe került a minősített emberöléssel gyanúsított 15 éves lány. Maximum tíz évet kaphat a szülést is letagadó lány.

A szülés következtében a lány kórházi ellátásra szorult, ahol megállapították a szülés tényét. A magára hagyott gyermeket a kiérkező rendőrök megtalálták és átadták a mentőknek, azonban a koraszülött gyermek az ellátatlanság és az alacsony téli hőmérséklet okozta kihűlés miatt meghalt.

Az ügyész elmondta még, hogy a lány a folytatólagos kihallgatása során azt mondta, hogy nem kapott megfelelő tájékoztatást a fogamzásgátlásról, s eleinte nem is tudatosult benne az, hogy terhes. Amikor pedig rájött erre, akkor tagadta és titkolta a terhességét.

Azt mondta, hogy el akart bújni a világ elől, hogy senki se tudja mi történt vele, s önkívületi állapotban volt akkor, amikor átdobta a babát a szomszédba.

– tette hozzá az ügyész.

Ez a bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, de mivel a lány még nem volt 16 éves a bűncselekmény elkövetésekor, ezért maximum tíz évet kaphat.

Az ügyész kérdésünkre elmondta még, hogy öt év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést és öt év közügyektől eltiltást kértek a büntetlen előéletű fiatalra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik