Belföld

Csecsemője megölésével gyanúsítanak egy 15 éves emődi lányt, tagadja, hogy szült volna

Megölhette az újszülött gyermekét egy 15 éves lány Emődön. Úgy tudjuk, hogy a lány elvágta a baba köldökzsinórját egy éles eszközzel a szülés után, majd papírt tömött a szájába, és átdobta a szomszédja kertjébe.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 15 éves emődi lánnyal szemben.

A rendőrség tájékoztatása szerint a lány péntek este egy életképes újszülött gyermeknek adott életet a családi házuk udvarán. A kislányt azonban az anya ellátatlanul otthagyta a szomszéd kertjében.

A 15 éves lány a szülés után rosszul lett, így hozzátartozói kihívták a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállították. A beteg ellátása közben kiderült, hogy a tini nem sokkal korábban szült. A beszerzett információk alapján a rendőrjárőrök megtalálták a kislányt, akit átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik őt is kórházba szállítottak. Az újszülött kislány azonban a kórházban meghalt.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a 15 éves lány tagadta a kihallgatása során azt, hogy szült volna, ezt azonban cáfolják az eddig beszerzett bizonyítékok.  A 15 éves lányt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt monda, hogy az ügyészség indítványozta a 14. év alatti személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított lány letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik