Belföld

Bejárhat a szakközépbe a minősített emberöléssel gyanúsított emődi tinédzser

Egy mezőkövesdi középiskolába jár az a 15 éves lány, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte az újszülött kislányát a Borsod vármegyei Emődön  – tudta meg a 24.hu. Kiderült, hogy a kamaszlány még a szülei előtt is titokban tartotta a terhességét.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség letartóztatást indítványozott a minősített emberöléssel gyanúsított lány ügyében, de a bíróság bűnügyi felügyeletbe helyezte a gyanúsítottat azzal, hogy nem hagyhatja el a lakóhelyét csak akkor, amikor iskolába megy. Hozzátette a végzés nem végleges, mert az ügyészség a gyanúsított letartóztatásáért fellebbezett.

A tini péntek este egy életképes újszülött gyermeknek adott életet a családi házuk udvarán. Miután elvágta a köldökzsinórt papírdarabokat tömött a szájába, és átdobta a szomszédja kertjébe.

A 15 éves lány a szülés után rosszul lett, ezért mentőt hívtak hozzá a hozzátartozói, akik kórházba szállították. Az ügyész lapunknak azt mondta, hogy az eddigi tanúvallomások szerint a lány még a szülei előtt is titkolta azt, hogy terhes, és még a kórházi gyógykezelése során is azt mondta, hogy ő nem szült.

Jogg Zsolt elmondta még, hogy jelenleg 14 év alatti személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják a 15 éves lányt. Ez a bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, de a fiatalkorúak számára vonatkozó szabályok miatt – mivel még nem töltötte be a 16 évet a bűncselekmény elkövetésekor – a büntetési tétel maximum tíz év.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik