Belföld

Lényegesen súlyosabb büntetést kértek a szomszédait és rendőröket láncfűrésszel fenyegető taksonyi férfire

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra az első fokon 12 év fegyházra ítélt 47 éves taksonyi férfire, aki három és fél évvel ezelőtt láncfűrésszel fenyegette meg a szomszédait és a helyszínre kiérkező rendőröket.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a középkorú férfi szóváltásba keveredett a szomszédaival, majd egy működésbe hozott 45 cm élhosszúságú benzinmotoros fűrésszel fenyegette meg őket.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, felszólították a férfit, hogy állítsa le a láncfűrészt, de ő nem volt hajlandó erre. Továbbra is magas fordulatszámon működtette a láncfűrészt, és kaszáló mozdulatokat tett vele a járőrök felé, miközben a megölésükkel fenyegette őket. Végül az egyik rendőrnek sikerült könnygázszóró sprayvel többször is lefújnia a támadót.

A terhelt ekkor leállította a láncfűrészt és befutotta a lakásába, ahol a rendőrök elfogták és megbilincselték. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosabb büntetésért, míg a terhelt és védője felmentésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával az elkövetőre kiszabott szabadságvesztés tartamának jelentős felemelését kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál. A terhelt jelenleg is a büntetés-végrehajtás vendégszeretetét élvezi egy másik ügye miatt.

Kapcsolódó
Szekálással magyarázta tettét az érdi férfi, aki láncfűrésszel támadt az apjára, hogy este eláshassa
Az apa szerint semmi gond nem volt közöttük korábban, fia gyermekkori bántalmazásról beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik