Belföld

Szekálással magyarázta tettét az érdi férfi, aki láncfűrésszel támadt az apjára, hogy este eláshassa

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal az érdi K. Istvánnal szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy előre eltervezte, hogy miként öli meg láncfűrésszel az apját, majd ássa el a holttestét a bűncselekmény elkövetése után. A terve azonban nem sikerült, mert a láncfűrész beleakadt az apja ruhájába, és leállt.

A kiérkező egyenruhások egy sérült apát és láncfűrészétől már megszabadult fiát találták a helyszínen a bejelentés után. Az idősebb férfi kórházba került, az akkor 34 éves fiát pedig előállították.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a családfő és a fia is másként értékelte kapcsolatukat a kihallgatása során. Az apa szerint soha nem volt gond közöttük,  a vele egy telken, de külön lakrészben élő fia viszont hosszú évekkel azelőtt kezdődött nézeteltérésekről, szekálásról, agresszivitásról, és gyermekkori bántalmazásról beszélt.

A régóta felgyülemlett feszültség tavaly márciusban tetőzött. A 34 éves férfi úgy érezte, nem tudja tovább elviselni az apja zsarnokoskodását., ezért úgy döntött, hogy megöli, és elássa a veteményesben.

police.hu

Míg apja boltba ment, mindent előkészített: a sufniból előkereste a hatékonynak ítélt láncfűrészt, feltöltötte benzinnel, majd az udvaron várta a hazatérő szülőjét. Két órán keresztül állt mozdulatlanul, mire apja belépett a kiskapun. A beindított láncfűrésszel, „megöllek” felkiáltással felé szúrt, ám az megakadt hátráló apja ruhájában és leállt. Miközben a szülő elesett, fia a lefulladt láncfűrész mozdulatlan fogazatával találta el a védekező és hátán csúszva menekülni próbáló apja kezét, hasát, lábát

– írta közleményében a rendőrség.

Míg K. István a motoros fűrész újraindításával próbálkozott, addig apja feltápászkodott, és kiszaladt az utcára segítséget kérni az egyik szomszédtól. Fia követte ugyan a működésbe hozott fűrésszel, de egyik rokona rábeszélésére végül letette.

Az 53 éves apát kórházba vitték, sérülései nem voltak súlyosak, de ez nem támadóján múlt. A 34 éves K. Istvánt emberölés bűntettének kísérletével gyanúsították meg, majd elrendelték a letartóztatását. Később bűnügyi felügyeletbe tették, és távoltartást rendeltek el.

K. István beismerő vallomást tett, részletesen taglalta tettét, előzményeit, kiváltó okait. Arra is kitért, hogy átöltözött, miután ruhája koszos és benzines lett, mert tiszta ruhában szeretett volna lenni, amikor jönnek érte a zsaruk, hogy bevigyék. 

Az igazságügyi elmeorvos-szakértő véleménye szerint a gyanúsított nem szenved olyan betegségben, amely befolyásolná a büntethetőségét. Tettével, és annak következményeivel tisztában volt. A rendőrség lezárta az  előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette kísérletével gyanúsított férfi ügyét, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik