Belföld

12 év fegyházat kapott a járókelőket és rendőröket láncfűrésszel fenyegető férfi

Tizenkét év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt az emberölés kísérletével vádolt férfit, aki három évvel ezelőtt láncfűrésszel fenyegette a gyalogosokat és a helyszínre érkező rendőröket.

A törvényszék közleménye szerint a férfi egy benzines láncfűrésszel fenyegette a járókelőket ittasan. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, felszólították a férfit, hogy állítsa le a láncfűrészt.

Ennek azonban ő nem tett eleget, és a rendőröket is megfenyegette, majd befutott a közelben lévő ingatlanja kertjébe, aztán visszament a hatóság emberei felé. Ekkor az egyik rendőr lefújta gázspray-vel, aki ismét visszarohant a kertjébe, majd behúzta a kaput és életveszélyesen megfenyegette a járőröket.

Nem sokkal később az egyik rendőr megint gázsprayt használt az elkövetővel szemben, aki a lakásába ment és leállította a láncfűrészt. Ezt kihasználva a rendőrök előállították a férfit. Az ügyészség 12 év fegyházra ítélte a többszörös visszaeső férfit.

Az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozata megtételére, a vádlott és a védő teljeskörű fellebbezést nyújtott be, így az ítélet nem jogerős.

Kapcsolódó
Szekálással magyarázta tettét az érdi férfi, aki láncfűrésszel támadt az apjára, hogy este eláshassa
Az apa szerint semmi gond nem volt közöttük korábban, fia gyermekkori bántalmazásról beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik