Belföld

Rosszul választotta ki a női áldozatait a kaposvári támadó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Rablás bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a Kaposvári Járási Ügyészség azt a büntetett előéletű koldust, aki egyedül közlekedő nőkre támadt tavaly júliusban Kaposváron.

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a visszaeső terhelt hajléktalanként élt a városban és kéregetésből tartotta fenn magát. Első alkalommal a belvároshoz közeli felüljárón próbált meg kirabolni hajnalban egy nőt. Cigarettát kért a munkából hazafelé igyekvő idős asszonytól, de az nem adott neki, s megpróbálta kikerülni.

A férfi ekkor megragadta az egyik karját, meglökte és ököllel mellkason is ütötte, miközben újból cigarettát követelt tőle. Az asszonynak azonban sikerült kiszabadulnia a férfi szorításából, és védekezésképp egy olyan maflást lekevert a támadójának, hogy az annyira meglepődött, hogy a nő el tudott menekülni a helyszínről.

A férfi másnap éjjel egy munkahelyéről hazafelé közlekedő, fiatal nőt kezdett követni, majd amikor beérte, nem szólt hozzá, hanem tenyerét kérőleg felé nyújtotta. Mivel a nő közölte vele, hogy nincs se cigarettája, se pénze, a terhelt hirtelen megragadta felsőruházatát és a földre rántotta.

A dulakodás során a nő a lábaival próbálta távol tartani magától a férfit, és mivel sikerült telefonon segítséget kérnie, az elkövető felhagyott a további bántalmazással. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért az elkövetőre,

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik