Belföld

Drágulás helyett csökkent az üzemanyagok ára

MTVA/Bizományosi: Róka László
MTVA/Bizományosi: Róka László

Szerdán a holtankoljak.hu írta meg, hogy a nagykereskedők a benzin literét bruttó 8, a dízelét pedig 6 forinttal drágítják péntektől, ehhez képest a benzinkutakon nem ezt tapasztalni, írja a Világgazdaság.

A lap cikke szerint szerdához képest még csökkenés is történt, egészen pontosan öt-öt forinttal a benzin és a dízel esetében.

Ahhoz képest, hogy a holtankoljak.hu a 95-ös benzinnél 570 forintos, a gázolajnál pedig 593 forintos átlagárat jósolt, a főváros 50 kilométeres vonzáskörzetében 400 kút friss, december 29–30-tól alkalmazott árait vizsgálva nagyjából 540 forintos átlagárat láthatunk a benzinnél
és 575-580 forint körülit a gázolajnál.

A MOL egyébként pénteken arról tájékoztatott, hogy a fogyasztók érdekeit figyelembe véve két részletben érvényesíti a kötelező jövedékiadó-emelést: az első emelésre január elsején, a másodikra pedig nagyjából január 15-én lehet számítani, először 20, majd 21 forinttal.

Ez a két emelés biztosan nem marad el, ugyanakkor hétfőtől továbbra is 600 forint alatt maradhat a benzin és a dízel literenkénti ára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik