Gazdaság

Mol-bejelentés: Két részletben emelik 41 forinttal a benzinárat

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Úgy döntöttünk, hogy a fogyasztók érdekeit figyelembe véve két részletben érvényesítjük a kötelező jövedékiadó-emelést: az első emelésre január elsején, a másodikra pedig nagyjából január 15-én lehet számítani, először 20, majd 21 forinttal

– jelentette be az Indexnek adott interjúban Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója.

Arról még a nyáron számoltunk be, hogy a Pénzügyminisztérium az uniós előírásokhoz igazodva január elsejétől megemeli a jövedéki adót, igaz, jóval nagyobb mértékben, mint az most feltétlenül szükséges lenne.

Bár a 41 forintos áremelést – az idei év második felében tapasztalt árcsökkenések miatt – könnyedén érvényesíteni lehetne az árakban, a fogyasztás nem esett volna vissza. A Mol-csoport a mostani döntésétől azt reméli, hogy ezzel komoly segítséget tudnak nyújtani a családoknak, a vásárlóiknak, közölte Orosz András.

A Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke is reagált a Mol bejelentésére. Egri Gábor az ATV Híradójának elmondta: örülnek a döntésnek, amelyet a kis családi benzinkutak is követni fognak. Azt is hozzátette, hogy a Mol az első három negyedévben több mint 2 milliárd dollárt keresett, ráadásul amíg a Molnak 33 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi különadója, addig a kis benzinkutaké a huszonötszörösére nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik