Belföld

Forbes: egy év kihagyás után ismét Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Közzétette év végi listáját az ötven leggazdagabb magyarról a Forbes.

Tavaly megtört Mészáros Lőrinc egyeduralma: a közpénz milliárdos négy év után az első helyről egészen a dobogó harmadik fokára esett vissza. Idén helyreállt a világ rendje: Mészáros egy év kihagyás után újból az első helyre került. A kormánypárti üzletember, aki legutóbb egy boszniai cementgyárral gyarapodott, becsült vagyona egy év alatt 150 milliárd forinttal nőtt összesen 591,3 milliárd forintra.

573,7 milliárd forintos becsült vagyonnal Csányi Sándor OTP-vezér lett az ezüstérmes, őt követi a harmadik helyen Felcsuti Zsolt, az MPF Holding tulajdonosa, 442,9 milliárd forintos becsült vagyonnal.

A dobogóról épphogy lecsúszott Veres Tibor a maga 438,2 milliárd forintos vagyonával, őt követi az ötödik és a hatodik helyen a pornómilliárdos Gattyán György (424,8 milliárd forint) és a Mészáros mögött kettes számú tenderbajnok, Pesty László nemezise, Szijj László (281,3 milliárd forint).

Idén először szerepel az ötvenes listán Orbán Viktor veje, Tiborcz István is, aki 75,3 milliárd forintos becsült vagyonával a 27. helyre fért fel. A Tiborcczal gyakran üzletelő Jellinek Dániel 249,5 milliárd forintos becsült vagyonnal a hetedik helyen zárt.

Először szerepel a Forbes milliárdoslistáján Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám barátja, Száraz István (125,7 milliárd forint) is.

A kormányzati propaganda első számú ügynökségét tulajdonló Balásy Gyula, a 4iG Nyrt. tulajdonosa, Jászai Gellért és a Terror Háza Múzeum főigazgatója, a Fidesz főideológusa, Schmidt Mária is ott van a legvagyonosabbak között.

A teljest lista a Forbes januári lapszámában jelenik majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik