Belföld

42 milliós állami támogatásból épül Száraz István balatoni panziója

A kivitelezés már 2019-ben megkezdődött, előreláthatólag 2020 negyedik negyedévétől várja látogatóit a panzió

– válaszolta Száraz István, amikor a balatoni panziójáról kérdeztük. A 24.hu vette észre, hogy az Origo korábbi tulajdonosának cége, a Dry Beta Kft. a Kisfaludy hotel-és panziófejlesztési program részeként 42 millió forint támogatást kapott a négycsillagos Frida panzió megépítésére. Száraz válaszából azt is megtudtuk, hogy a hatszobás panzió Balatonakarattyán fogadja majd a vendégeket.

A Magyar Turisztikai Ügynökség még tavaly 43 milliárd forintot osztott szét 625 projektre, a legnagyobb nyertesekről itt írtunk:

NER-milliárdosok fejleszthetik a hoteleiket állami pénzből
Minden idők legnagyobb turisztikai programja milliárdosoknak szólt: minden harmadik forint náluk landolt.

Miközben Száraz István a turizmusba beszállt, a média világát, úgy tűnik, teljesen hátrahagyja. 2017-ben Száraztól barátjához, a jegybankelnök fiához, Matolcsy Ádámhoz került a kormányközeli Origót kiadó New Wave Media Csoport, de a We Love Budapest Kft.-nek egészen idén nyárig ő volt a tulajdonosa. A We Love Budapest és a We Love Balaton oldalakat üzemeltető médiavállalat viszont a Kreatív cikke szerint Száraztól a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványhoz került júliusban. Az ügylettel kapcsolatos részletekre rákérdeztünk a korábbi tulajdonosnál, de konkrétumokat nem árult el Száraz, csupán annyit írt, hogy

az elmúlt időszakban sokat dolgoztunk azon, hogy az oldalak folyamatos fejlesztése, a kiemelkedő értékteremtő tevékenységük megőrzése mellett az alapműködésből fakadó tevékenységek által megpróbáljuk üzletileg is önfenntartóvá tenni a kiadót. A tulajdonosváltás és az üzleti tranzakció egy lépés ebbe az irányban, biztosak vagyunk, hogy a Magyar Turisztikai Szövetség sikeresen viszi tovább az általunk kilenc év alatt felépített portálokat.

Száraz István nemrég azzal került be a hírekbe, hogy cége, a Frank Digital végezheti közel 3 milliárd forintért a Matolcsy György elnökölte Magyar Nemzeti Bank kommunikációs feladatait. Száraz egyébként a jegybanki alapítványok körüli botrány egyik kulcsfigurája volt: 2016 áprilisában derült ki, hogy a tulajdonában lévő, a VS.hu-t is kiadó New Wave Production Kft. több mint félmilliárd forint támogatást kapott az MNB által létrehozott alapítványoktól tartalmak létrehozására. Az ügy kirobbanásakor szinte a teljes szerkesztőség felmondott, a VS.hu pedig csendesen vegetált megszűnéséig.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik