Belföld

Életfogytiglant kértek a hatgyermekes nőre, aki elkábította és kádba fojtotta idős szeretőjét az unokaöccsével

police.hu
police.hu

Életfogytig tartó szabadságvesztést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra a 40 éves nőre, aki elkábított és kádba fojtott egy porcsalmai nyugdíjas férfit a húsz évvel fiatalabb unokatestvérével.

A hatgyermekes asszony rendszeresen szexuális szolgáltatást nyújtott az idős férfinek, akinek a lakásához saját kulcsa is volt. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint tavaly februárban a nő megtudta, hogy a nyugdíjas férfi nagyobb összegű pénzhez jutott, ezért elhatározta az unokaöccsével, hogy azt megszerzik.

Az asszony még a saját lakásában hét darab altató tablettát porrá zúzott, majd társával együtt este nyolc óra körül megjelentek az akkor már ittas állapotban lévő nyugdíjas családi házában. A nő borral kínálta a férfit, majd miután kitöltötte az italt, abba belekeverte az összetört tablettákat, amit az áldozatuk meg is ivott.

ugyeszseg.hu

Ezután elkezdték átkutatni a lakást. Az idős férfi azonban később magához tért, ekkor a támadók lefogták, és bevonszolták a fürdőszobába. A fürdőkádban negyven centi mély víz volt, a páros letérdepeltette a nyugdíjast, majd a férfi belenyomta az áldozatuk fejét a vízbe, a nő pedig lefogta a kezeit. Az idős férfi a helyszínen megfulladt. Az elkövetők 290 ezer forintot, élelmiszereket és dohányt vittek el a házból. A páros egymásra próbálta kenni a gyilkosságot az eljárás során.

A Nyíregyházi Törvényszék 20 év fegyházra ítélte az elkövetőket nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt. Az ügyész súlyosabb büntetésért, míg a vádlottak és védőik elsősorban eltérő minősítés, másodlagosan a büntetés enyhítése céljából fellebbeztek.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség csak az asszonnyal szemben indítványozta a jelentős súlyosítást, azt, hogy az ítélőtábla életfogytig tartó fegyházra ítélje. Társa vonatkozásában az ítélet helybenhagyására tett indítványt, mivel álláspontja szerint a 20 éves férfi egyedül nem követte volna el a bűncselekményt. Mivel azonban az áldozat kádba fojtásában meghatározó szerepe volt, ezért nincs ok arra, hogy enyhítsék a büntetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik