Belföld

Elkábítottak, kádba fojtottak egy porcsalmai férfit, letartóztatták a gyanúsítottakat

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Nyíregyházi Járásbíróság azt a nőt és férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy előbb elkábítottak, majd megöltek egy 66 éves férfit Porcsalmán. Az ügyben nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indult büntetőeljárás.

A gyanú szerint a gyanúsítottak megállapodtak hétfőn  abban, hogy altatót kevernek az idős ember borába, majd ellopják a nyugdíját és egyéb vagyontárgyait. Miután a férfi megitta a bort, kiment a fürdőszobába. A gyanúsítottak utánamentek, a már ittas és bódult állapotban lévő idős ember fejét a vízzel teli fürdőkádba nyomták, aki ennek következtében megfulladt.

police.hu

A  40 éves J. M.  és a 20 éves társa Á. F.  ezt követően 290 ezer forintot és különböző élelmiszereket vett magához, majd távoztak a helyszínről. A bíróság szerint így fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak a szabadlábra helyezésük esetén elérhetetlenné válnának vagy a büntetőeljárásban részt vevő embereket jogellenesen befolyásolnák, és ezzel megnehezítenék a bizonyítást, ezért elrendelték a letartóztatásukat.

A végzést az ügyészség, valamint az egyik gyanúsított és védője tudomásul vette, így az esetükben véglegessé vált, azonban a másik gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik