Belföld

Húsz év fegyházat kaptak a porcsalmai nyugdíjast elkábító és kádba fojtó rokonok

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Húsz év fegyházra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a nőt és férfit, akik elkábítottak, majd fürdőkádba fojtottak egy idős férfit Porcsalmán. A törvényszék tájékoztatása szerint nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek őket.

A nő és a rokona megállapodtak abban, hogy altatót kevernek az idős ember borába, majd ellopják a nyugdíját és egyéb vagyontárgyait. Az asszony még a saját lakásában hét darab altató tablettát porrá zúzott, majd társával együtt este nyolc óra körül megjelentek az akkor már ittas állapotban lévő nyugdíjas családi házában. A nő borral kínálta a férfit, majd miután kitöltötte az italt, abba belekeverte az összetört tablettákat, amit az áldozatuk meg is ivott.

police.hu

Ezután elkezdték átkutatni a lakást. Az idős férfi azonban később magához tért, ekkor a támadók lefogták, és bevonszolták a fürdőszobába. A fürdőkádban negyven centi mély víz volt, a páros letérdepeltette a nyugdíjast, majd a férfi belenyomta az áldozatuk fejét a vízbe, a nő pedig lefogta a kezeit. Az idős férfi a helyszínen megfulladt. Az elkövetők 290 ezer forintot, élelmiszereket és dohányt vittek el a házból.

A rokonok megpróbálták egymásra kenni a gyilkosságot a kihallgatásuk során. Az ügyész életfogytig tartó fegyházért, míg a terheltek védői, felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik