Belföld

Kósa Lajos támogatja, hogy népszavazás legyen az eutanáziáról

Vörös Szilárd / 24.hu
Vörös Szilárd / 24.hu

Személyes meggyőződése miatt Kósa Lajos nem tudja támogatni Karsai Dániel és sorstársainak ügyét, mert a Fidesz alelnöke szerint az élethez való jog mindennél fontosabb. Ezt a gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász mondta kedden, miután egy órán át egyeztetett a parlamentben a fideszes politikussal.

A Telex tudósítása szerint Karsai arról beszélt, hogy „egy érdekes és jó beszélgetésen” vannak túl, amin az is szóba került, hogy

Kósa támogatja az eutanáziáról szóló népszavazást, örülni fog neki, ha átmennek Karsaiék kérdései.

A beszélgetés zártkörű volt, a sajtó nem lehetett jelen. Azonban a találkozó után Karsaiák sajtótájékoztatót tartottak, ott számoltak be az egyeztetés fejleményeiről.

Kósa volt egyébként az egyetlen fideszes képviselő, aki szóba állt Karsaival december 1-jén, amikor az alkotmányjogász a Momentum vendégeként a parlamentben járt. Karsai később bejelentette, Kósa elfogadta azt a felkérést is, hogy hosszabban beszélgessenek a parlamentben. A találkozóra Karsaival tartott több sorstársa is.

Mint a Telex írja, az alkotmányjogász a keddi beszélgetésen átadott egy pólót Kósának, amin az állt, hogy „az élet jog nem kötelesség.” A Fidesz alelnöke erre azt mondta, hogy az élet jog és kötelesség.  Kósa a beszélgetés után azt mondta a lapnak, hogy „nem sajtótájékoztatót vagy konferenciát szerettünk volna rendezni”, ezért nem volt sajtónyilvános az esemény. Karsai Dániel amúgyis négyszemközt szeretett volna vele beszélgetni, ő erre mondott igent, amikor találkoztak.

Kapcsolódó
Levélben kért bocsánatot egy eutanázia-párti Fidesz-tag Karsai Dánieltől
Egy magát eutanázia-párti Fidesz-tagnak tituláló magánszemély levélben kért bocsánatot Karsai Dánieltől, a gyógyíthatatlan ALS betegséggel küzdő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik