Belföld

Levélben kért bocsánatot egy eutanázia-párti Fidesz-tag Karsai Dánieltől

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Egy magát eutanázia-párti Fidesz-tagnak tituláló magánszemély levélben kért bocsánatot Karsai Dánieltől,  a gyógyíthatatlan ALS betegséggel küzdő alkotmányjogásztól, aki a Facebookon tette közzé a levelet. A levél küldője azt kérte, hogy ne legyen beazonosítható, és azután ragadott billentyűzetet, hogy a csütörtöki parlamenti ülésen a fideszes képviselők egy kivétellel levegőnek nézték az eutanáziáért kampányoló Karsait.

Megrendítő strasbourgi felszólalásánál is szomorúbb volt látni, ahogy a kormánypárti képviselők szó nélkül elmentek Ön mellett a parlamentben, ezért az egész Fidesz nevében mélységesen bocsánatot kérek!

– fogalmaz a levélíró, aki szerint a méltóságteljes halálnak ez a formája civilizációs vívmány.

Megkérdezett egy országgyűlési képviselőt is, hogy téma-e a frakcióban a szabályozás módosítása, ám nemleges választ kapott.

Mi politikailag nem állunk egy oldalon, de én egy olyan és csak olyan országban szeretnék élni, ahol egy kormánykritikus ügyvédnek is joga és lehetősége van a méltóságteljes élethez és halálhoz

– írta a levél szerzője, hozzátéve, hogy lelkiismereti okból döntött a levélírás mellett.

Ha nem sértem meg vele, csináltattam egy pólót az Ön arcképével és az »élet jog és nem kényszer« feliratot irattam rá. Ezt fideszes rendezvényeken, gyűléseken, polgári esteken is fel fogom venni. Ennél többet nem tehetek sajnos, ez is már határesetnek számít a Fideszben. Itt az ember nagyon könnyen elveszítheti a megélhetését, ha elvi alapon kiáll valakiért, valamiért, ami nem illeszkedik a Fidesz pártlogikájába. Ennyit viszont megteszek, mert meg kell tenni

– fejezte be levelét a magát megnevezni nem kívánó Fidesz-alapszervezeti tag, aki arra nem tért ki, nem tart-e attól, hogy a pólót viselve mégis beazonosítható lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik