Belföld

Országos körözést adnak ki Szabó Bálint ellen

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Hétfőn délután négyig kellett volna bevonulnia a szegedi börtönbe Szabó Bálint önkormányzati képviselőnek, írja az Index.

Szabó tavaly szeptemberben üldözőbe vette Orbán Viktor TEK-es járművekből álló konvoját, a történtek után pedig a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított szegedi önkormányzati képviselő letartóztatását. Később aztán a Pesti Központ Kerületi Bíróság 1 év 6 hónap börtönre ítélte, de a büntetését 4 év próbaidőre felfüggesztette. Emellett pedig 6 évre eltiltották a közúti járművezetéstől is. Az eljárás ideje alatt a szegedi politikus összesen 7 és fél hónapot töltött letartóztatásban.

Szintén Szabó volt az, aki tavaly augusztus 20-án az általa szervezett „gazdatüntetés” keretei között lezárta Budapesten a Dózsa György út egyik sávját néhány gépjárművel. A gazdatüntetésen történtek miatt Szabó kapott egy 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, amit viszont nem tudott befizetni, mert épp börtönben volt.  „Ezért 8 nap elzárásra változtatták”, mondta akkor.

A politikus megkapta a börtönbehívóját is, amelyben arra szólították fel, hogy december 11-én jelenjen meg a szegedi börtönben. A portálnak most azt mondta:

Azért nem vonultam be a Csillag börtönbe, mert jogszerűtlennek tartom az eljárást.

Mint mondta, „nonszensznek tartja, hogy egy szabálysértési ügy miatt gyilkosok közé akarják bedugni”.

Az Index úgy tudja, hogy mivel a politikus nem vonult be időben a börtönbe, ezért a rendőrség országos körözést fog kiadni vele szemben.

Nem fogok bujkálni, nyugodtan kereshetnek. Pénteken például részt veszek a szegedi közgyűlésen, ugyanis a mai napig megmaradt a képviselői mandátumom

– fogalmazott ezzel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik