Belföld

Kecskeméti diszkós gyilkosság: „Láttam, hogy a sínekre rakták a kidobók, de féltem, hogy megölnek”

Láttam, amikor egy viperával hátulról fejbe vágták a 23 évvel ezelőtti kecskeméti gyilkosság áldozatát, majd kavicsokon húzták és a sínek közé rakták

– ezt mondta a Kecskeméti Törvényszéken az a bilincsben elővezetett koronatanú, aki jelenleg is a büntetés-végrehajtás vendégszeretetét élvezi lopás miatt. A férfi azt állította, hogy már nagyon régóta nyomta ez a lelkét, és azért nem mondta el korábban a dolgokat, mert attól félt, hogy megölik a kidobók.

A vádirat szerint a két férfi 2000-ben kidobóként dolgozott a kecskeméti Silver diszkóban, ahova vendégként érkezett a későbbi áldozat, a 24 éves G. János. Innen azonban kidobták az őrök, és úgy összeverték ököllel és viperával, hogy koponyacsonttörést szenvedett.

Kapcsolódó
Vallottak a 23 évvel ezelőtti rejtélyes kecskeméti emberöléssel gyanúsított kidobók
A bántalmazást elismerték, de azt tagadják, hogy ők tették a sínekre G. Jánost.

A vádhatóság szerint a két őr el akarta kerülni, hogy felelősségre vonják őket a bántalmazás miatt, ezért úgy döntöttek, hogy nem hagyják életben az eszméletlen férfit, és vonatbalesetnek álcázzák a dolgot.

Ennek érdekében a magatehetetlen G. Jánost a közelben elhaladó vasútvonalhoz vitték, és a sínek közé fektették olyan testhelyzetben, mintha aludna. A terheltek bíztak abban, hogy a vonatgázolás okozta sérülések elfedik a bántalmazások nyomait is. Az elkövetők számításának megfelelően a magára hagyott férfit halálra gázolta egy vonat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik