Belföld

Kecskeméti gyilkosság: 23 év után bukott le a két diszkós kidobó

Nemzeti Nyomozó Iroda
Nemzeti Nyomozó Iroda
Egy huszonhárom évvel ezelőtti emberölés miatt emelt vádat az ügyészség két, akkoriban kidobóként dolgozó férfival szemben, akik egy kecskeméti diszkóban megvertek egy férfit, majd a bántalmazástól eszméletlen sértettet a közeli vasúti sínek közé fektették, hogy egy vonat elgázolja és ezzel a halálát vonatbalesetnek álcázzák.

A vádirat szerint a két férfi 2000-ben kidobóként dolgozott egy kecskeméti diszkóban, ahová október 1–jén a hajnali órákban vendégként egy férfi, a bűnügy sértettje is megérkezett. Nem sokkal később az egyik kidobó odament a sértetthez, hogy eltávolítsa őt a szórakozóhelyről. Emiatt köztük szóváltás, majd dulakodás alakult ki. Ennek során a vádlott ököllel, valamint a nála lévő teleszkópos bottal – ún. viperával – megütötte a férfit.

A dulakodásra felfigyelt a vádlott társa, akivel együtt két oldalról karon ragadták a sértettet, és a diszkó főbejáratához vezették, miközben többször is megütötték. A főbejárattól az elsőrendű vádlott és egy másik kidobó közrefogta és tovább vezette a sértettet. Menet közben az elsőrendű vádlott a nála lévő viperával a sértett fejét megütötte. A bántalmazásoktól a férfi eszméletét vesztve összeesett. Ekkorra az utánuk induló másodrendű vádlott is a helyszínre ért.

A két vádlott a sértett bántalmazása miatti büntetőjogi felelősségre vonásuk elkerülése érdekében közösen úgy döntött, hogy az eszméletlen férfit nem hagyják életben. Az elkövetők úgy határoztak, hogy az ölést vonatbalesetnek fogják álcázni.

Ennek érdekében a magatehetetlen sértettet a közelben elhaladó vasútvonalhoz vitték, és a sínek közé fektették olyan testhelyzetben, mintha aludna. A vádlottak bíztak abban, hogy a vonatgázolás okozta sérülések elfedik a bántalmazások nyomait is. Az elkövetők számításának megfelelően a magára hagyott sértettet egy menetrend szerinti vonat elgázolta, amitől a férfi a helyszínen azonnal életét vesztette.

A főügyészség a két férfit előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével vádolja és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni – írta az ügyészség a közleményében, amelyből nem derült ki, hogy minek köszönhető, hogy kidobók lebukása közel 23 év után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik