Belföld

Lecsukták a gigászi heroinszállítmánnyal lebukó magyar pilótákat

Előzetes letartóztatásba helyezte a dublini kerületi bíróság azt a két magyar férfit, akiket 3 milliárd forintnyi heroin csempészésével gyanúsítanak. A nyugalmazott vadászpilóta, N. Zoltán, valamint a másik volt katonatiszt, A. Ignác is tudomásul vette a döntést, közölte a Blikk, a The Journal cikke alapján.

A portál szerint egyik férfi sem adott be óvadék iránti kérelmet, és magas biztonsági fokozatú börtönbe helyezték el őket.

Ahogy arról beszámoltunk, az ír rendőrség december elsején foglalta le a magyar kisrepülőt a dublini Weston repülőtéren. A repülőben 58 kilónyi heroint találtak a rendőrök. A kábítószer feketepiaci értéke mintegy 8 millió euró, azaz körülbelül 3 milliárd forint.

A volt vadászpilóta a rendőröknek azt mondta, hogy szó sem volt kábítószerről, és azt hitte, hogy mikrochipeket szállít. A bíróságon annyit tett hozzá, hogy mikor rákérdezett a csomagok súlyára azt a választ kapta, számítógép-alkatrészekhez szükséges speciális fém is van a rakományban. A lap azt írta, hogy világ minden repterére érvényes légi csomagszállító engedélye van, szállítóként nem felel a csomagok tartalmáért.

A. Ignác pedig állítólag azzal védekezett a bíróságon, hogy kényszerítették arra, hogy részt vegyen az akcióban. Az ír rendőrség szerint a kábítószer az egyik legjelentősebb európai kábítószer-kereskedő szervezethez, a Kinahan-klánhoz tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik