Belföld

Egy nyugalmazott magyar vadászpilóta vezethette a 8 millió eurónyi heroint szállító kisrepülőt

Megnevezte az ír sajtó azt a két magyar férfit, akiket őrizetbe vettek, miután 8 millió eurónyi heroinszállítmányt foglaltak le egy rajtaütés során.

A hvg.hu beszámolója szerint egy nyugalmazott vadászpilóta, N. Zoltán vezethette azt a kisrepülőt, amelyben lefoglalták a drogot a dublini Weston repülőtéren. Ő és a másik őrizetbe vett magyar férfi, A. Ignác is tagadta bűnösségét sajtóhírek szerint.

A The Journal tudósítása szerint N. Zoltán a bíróságon azt mondta, hogy szó sem volt kábítószerről, és ő úgy tudta, hogy speciális mikrochipek készítéséhez szükséges anyagot szállítanak. „Soha sem használtam kábítószert, utálom a drogot” – mondta.

A. Ignác pedig állítólag azzal védekezett a bíróságon, hogy kényszerítették arra, hogy részt vegyen az akcióban. A lap szerint egyik férfi sem kérte, hogy óvadék ellenében helyezzék őket szabadlábra.

Az ír rendőrség szerint a kábítószer az egyik legjelentősebb európai kábítószer-kereskedő szervezethez, a Kinahan-klánhoz tartozik. A hvg.hu megkereste az ORFK-t is, hogy van-e bármilyen információjuk az őrizetbe vett magyarokról. A rendőrségtől azt a választ kapták, hogy nem illetékesek az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik