Nagyvilág

Két magyart vett őrizetbe az ír rendőrség, miután nyolcmillió euró értékű heroint találtak egy rajtaütés során

Artur Widak / NurPhoto / AFP
Artur Widak / NurPhoto / AFP

Egy negyvenes éveiben és egy hatvanas éveiben járó férfit vett őrizetbe pénteken az ír rendőrség, miután egy rajtaütés során nyolcmillió euró értékű heroinszállítmányt találtak a dublini Weston repülőtéren – írja a helyi sajtóra hivatkozva a hvg.hu. A két férfi őrizetbevételéről többi között a BBC is beszámolt: a hírek szerint a kábítószer-kereskedelemet tiltó törvény alapján tartják őket őrizetben, egyelőre legfeljebb hét napig.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a kábítószert egy családi alapon szerveződő dublini bűnbanda szerezte be, amely a Kinahan bűnszervezethez is köthető.

A hvg.hu úgy értesült, hogy

magyar szála is lehet az ügynek. A kábítószerfogásról készült rendőrségi fotón látni, hogy egy kisrepülőgéppel szállították a drogot a csempészek. Habár a kisgép lajstromjele nem látszik a képeken, a festett mintázat megszólalásig hasonlít egy magyar gépre. A lap meg is kereste a gép tulaját, aki azt mondta, nem tud az ügyről, a hatóságok sem keresték. Azt is elmondta, hogy a fotó alapján nem kizárt, hogy az ő gépéről van szó, azt ugyanis egy hete kölcsönadta használatra egy ismerősön keresztül.

A hvg.hu az ír hatóságoknál is érdeklődött, hogy valóban magyar állampolgárokat tartóztattak-e le, ám erre nem kaptak választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik