Belföld

Hivatalos: Orbán Viktor azonnali hatállyal felmentette az OKFŐ vezetőjét

Vörös Szilárd
Vörös Szilárd
A belügyi tárca a kormányfő döntéséig nem akart híreszteléseket kommentálni.

Megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor miniszterelnök határozata az országos kórház-főigazgató felmentéséről. A kormányfő az egészségügyért is felelős Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Jenei Zoltán országos kórház-főigazgatót tisztségéből november 30-ai, tehát azonnali hatállyal felmentette.

A Belügyminisztérium csütörtökön kora este azt megerősítette, hogy Pintér tett javaslatot Jenei felmentésére, de a hivatalos miniszterelnöki döntés megszületéséig híreszteléseket nem akartak kommentálni. Korábban a MedicalOnline című szaklap tényként írta meg, a főigazgató mellett más vezetőket is elküldtek a főigazgatóságról az ágazat „gazdálkodási problémái” miatt.

Jenei Zoltánt tették felelőssé, az intézmények adósságállományáért, amely október végére rekordmagasra duzzadt: összességében elérte a 125 milliárd forintot. Ez a szeptember végi 110 milliárd forint után komoly további emelkedést jelentett. Az OKFŐ élére még Kásler Miklós minisztersége idején nevezte ki Orbán Viktor a közgazdászt.

Kapcsolódó
Leváltották Jenei Zoltán országos kórházi főigazgatót
Menesztése hátterében lapértesülés szerint az ágazat „gazdálkodási problémái” állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik