Belföld

A belügyminisztérium megerősítette az országos kórházi főigazgató kirúgását

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Közleményben erősítette meg a Belügyminisztérium csütörtökön kora este Jenei Zoltán országos kórházi főigazgató elküldését, amelyről korábban a MedicalOnline című szaklap értesülése alapján a 24.hu is beszámolt.

Pintér Sándor belügyminiszter javaslatot tett a miniszterelnöknek Jenei Zoltán „2023. november 30. nappal történő felmentésére” – olvasható a közleményben.

A hivatalos miniszterelnöki döntés megszületéséig a belügyi tárca híreszteléseket nem kommentál

– tették hozzá.

Mint korábban megírtuk, a lapértesülés szerint a főigazgató mellett a gazdasági igazgatóhelyettest és más vezetőket is elküldtek a főigazgatóságról. A főigazgatói feladatokat – szintén meg nem erősített hírek szerint – Szondy Zita főigazgató-helyettes láthatja el megbízott főigazgatóként.

A felmentésnek az egészségügyi szaklap szerint az állhat a hátterében, hogy az ágazat „gazdálkodási problémái” miatt Jeneit tették felelőssé. Tény, hogy a kórházak adósságállománya egy november végi adat szerint rekordszintet ért el. A hátralékos tartozások összértéke eszerint október végére elérte a 125 milliárd forintot, amire korábban még nem volt példa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik