Belföld

Pert indított a Corvinus ellen Ádám Zoltán

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Ádám Zoltán munkaügyi pert indított a Budapesti Corvinus Egyetemmel szemben – írja a Telex. Az egyetemről azonnali hatállyal kirúgott oktatót védő TASZ csütörtök este beadta a keresetet a Fővárosi Törvényszéken. A Corvinus volt docense azt követeli a perben, hogy helyezzék vissza az állásába, és fizessen neki sérelemdíjat az egyetem. Ádám ügyvédei szerint a Corvinus joggal való visszaélést követett el, korlátozva a szólásszabadsághoz való jogot, amikor azonnali hatállyal kirúgott egy közérdekű bejelentőt.

A Corvinus volt docensét azt követően távolították el az egyetemről, hogy etikai vizsgálatot indított, mert kurzusának egyik hallgatója elvégezhetett egy vizsgát, amihez azonban Ádám szerint nem teljesítette a követelményeket, és ezért nem volt jogosult erre. Ádám szerint a diák szülei nyomást gyakoroltak az egyetemre, és a vezetőség mulasztása miatt történhetett meg az, hogy a vizsgálat során első fokon elmarasztalt rektorhelyettest és két dékánt másodfokon kivétel nélkül felmentették.

Sajtóhírek szerint az érintett hallgató szülei a történtek alatt érdemi Mol-részesedéssel rendelkeztek, miközben a Corvinust fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója. Az egyetem vezetőségének is van saját verziója a történtekről, és kitartanak amellett, hogy Ádám nem küldött el a vizsgálatok során tőle kért emaileket, amivel nem teljesítette a munkavállalói kötelezettségeit, illetve sértő hangnemben kommunikált feletteseivel, ezért jogosan rúgták ki.

Csütörtökön mintegy százan tüntettek a Budapesti Corvinus Egyetem főépülete előtt azt követelve, hogy az intézmény vezetése bírálja fölül korábbi döntését, és helyezze vissza állásába Ádám Zoltánt. A tüntetésről készült beszámolónk az alábbi cikkben elolvasható:

Kapcsolódó
„Ádám Zoltán nem politikai aktivista, hanem az egyetemi autonómia aktivistája”
Mintegy százan tüntettek csütörtökön este a Budapesti Corvinus Egyetem főépülete előtt azt követelve, hogy az intézmény vezetése bírálja fölül korábbi döntését, és helyezze vissza állásába a kirúgott Ádám Zoltán oktatót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik